IAS MO 2000 SET

V optických mikrofonech je používána technologie, založená na světelném paprsku emitovaném LED diodou (optický vysílač). Tento paprsek je veden světlovodným vláknem optického kabelu a ozařuje odrazivou membránu mikrofonu.

Cena na dotaz

Koupit v E-Shopu

O výrobku

Princip funkce:
V optických mikrofonech se používá technologie, založená na světelném paprsku emitovaném LED diodou (optický vysílač). Tento paprsek je veden světlovodným vláknem optického kabelu a ozařuje odrazivou membránu mikrofonu. Při pohybu membrány, vznikajícího vlivem zvuku, se mění intenzita odraženého světla, které je vedeno kabelem do optického přijímače. Ten vyhodnocuje intenzitu světla a prostřednictvím fotodiody moduluje elektrický signál.
Celý systém splňuje požadavky pro bezpečné světelné záření (EN 60079-0:2004 a EN 60079-28:2007), směrnici ATEX pro výbušné prostředí (viz TEC TÜV 07 ATEX 553824 a TÜV ATEX 553825SX). Tento certifikát dovoluje použití IAS MO 2000 SET v prostorách s potenciálně výbušným prostředím v Pásmu 1. Splňuje také požadavky krytí IP 54 (5- ochrana proti prachu, 4- ochrana proti stříkající vodě) a je proto ideální pro venkovní prostředí.

Výhody:
Pouze při použití optické technologie je možné umístit mikrofonní hlavu ve velké vzdálenosti od elektronické části. Mikrofon MO 2000 je vyroben z odolných plastů, které jsou vhodné pro použití v agresivním prostředí (technické plyny, soli, vysoká vlhkost, radiace). V konstrukci mikrofonu ani kabelu není použita žádná kovová součástka a neprotéká jím elektrický proud.

Použití:
Optický mikrofon IAS MO 2000 SET je možné použít ve výbušném prostředí, jako je akustické sledování plynových stanic. Mikrofon umožňuje "slyšet" i velmi slabé úniky plynu, které ještě nejsou signalizovány tlakovými snímači.
V medicíně se mikrofon používá v prostředí magnetické rezonance (MRI), například pro komunikaci s pacientem nebo pro aktivní rušení hluku vzniklého provozem MRI. Optický mikrofon neruší měřené magnetické pole a signál mikrofonu není naopak rušen silným polem uvnitř jednotky MRI.
Dalším příkladem použití jsou laboratoře EMI/EMC, kde musí být vyloučen vliv mikrofonu na elektrické pole v jeho okolí. V tomto případě se může použít například pro snímání zvuku na povrchu mobilního telefonu.

Vlastnosti
  • Kulová charakteristika
  • Optický systém
  • Nevýbušné provedení
  • Neovlivňuje magnetické ani elektrické pole
Obsah balení
  • 1 optický mikrofon s kabelem MO 2000 H (délka 3 m)
  • 1 řídící jednotka MO 2000 CU
  • 1 napájecí zdroj
  • 1 transportní pouzdro
  • 1 ochrana proti povětrnostním vlivům MZW 2000
  • 1 držák do racku GA 2
  • Návod k obsluze

Technické parametry

Název Hodnota
Akustický tlak 134 dB
Citlivost 15 mV/Pa
Frekvenční rozsah 20 - 40 000 Hz
Napájecí proud 120 mA
Napájení 100 - 240 V / 12 V DC
Odstup signál / šum > 50 dB (A)
Směrová charakteristika kulová
Výstupní impedance nesymetrická 330 Ω
Výstupní impedance symetrická 660 Ω
Výstupní úroveň zvuku (nesymetrický) 15 mV/Pa (přepnuto 0 dB, střed)
Zisk zesilovače nastavitelný v rozsahu ± 15 dB